Sunday, 20 October 2013

Keguguran- part 1

Assalamuailaikum...

huh mesti terkejut tetiba keluar citer pasal gugur..
Alhamdulilah akhirnya aku pregnant sebelum usia perkahwinan aku menjejaki setahun. 
Sebenarnya aku tak tahu pun aku dah pregnant..cuma yang aku tau aku lewat datang period.
Walaupun dah lewat tapi aku masih belum syak yang aku dah pregnant.

Sehingga la satu hari ada spotting di panties aku..aku ingat aku period.aku siap pakai pad.
terus cal laki aku cakap yang aku period.hehehe laki aku mcm frust gak la
aku pun macam biasa je la sehingga la aku mandi eh asal bersih je pad aku..
aku pun jadi konpius..dan dan aku teringat pasal spotting di awal pregnancy..
aku syak yang aku pregnant tapi masih dalam keadaan tak percaya.
aku asik tanya kat diri aku aku pregnant ke? betul ke? hahahaha saiko giler

Disebab kan aku tak buat UPT sendiri dan rasa diri aku saiko.aku amik keputusan g klinik
biar doktor putuskan.
masa kat klinik aku cerita yang aku spoting dah 2 hari..
memula doktor cakap kemungkinan hormon aku tak betul
bila dia cakap macam tue aku tak puas hati la
aku cakap ngan doktor aku period tak pernah jadi camnie
doktor srh aku buat ujian air kencing
dan ternyata positif tapi kan doktor suspek aku  ngandung
sbb garisan kedua tue kabur..
masa dengar tue aku jadi macam konpius nagndung ke tak nie..
doktor nie suka aku jadi saiko kot

balik dari klinik aku terus g watson beli upt 
sampai dua aku beli biar puas hati
malam tue aku tido dengan xlena nya 
sebab eksaited nak upt
kul 4.30 cecepat aku g toilet buat test
memula mcm hampa jer sebab tak naik pun 2line
dalam 2 mimit gitu br naik line
mas tue jantung berdebar gila
eh betul ke..macam tak caya je
terus msg husband
punya la rasa seronok...
husband pun macam tak percaya
rezeki yang tak diduga kan
perasaan jadi berbaur la



ermmm line xbape nak terang..tapi aku yakin aku pregnant
walaupun gembira tapi aku masih susah hati
sebab spoting masih ada walaupun tak sakit tapi merisaukan aku
nak ikut kan pengiraan aku maknanya aku dah ngandung 6 minggu..
macam tak percayakan
masuk hari keempat setelah aku tau aku pregnant spotting masih ada
dan situ bermulanya ancaman keguguran
sob..sob..sob

sambung ye nanti









3 comments:

dhiera said...

dah lama ke gugur ni? take care ya..
kita pun dah ada pengalaman gugur dah beberapa kali dalam masa setahun. ur baby dh tunggu tu kat syurga

cikblueberry said...

tuela ada gak baca kat blog dhiera..

loytha'san said...

dear...lama xjengah blog u. so sorry.. nasib ur post kua kt bloglist ai tu yg boleh nk ke cni:(

im so happy knew dat u was pregnant! tp sedih bila u kata gugur... :(