Wednesday, 18 July 2012

Tuesday, 17 July 2012

Gadis Melayu Kawen

rasa cantik sangat kalu dapt bergambar mcm nie...lelagi kalau di shoot oleh http://www.facebook.com/giphotoshoot bahagia hidup..akan senyum sepanjang hayat..hahahaha




















Monday, 16 July 2012

photographer ooo photographer

tengok tajuk terus jadi stres..hehehehe
bukan apa sekarang nie aku pening nak cari photographer sekitar N.9
macam susah sangat..puas google gak tapi still tak jumpa..
kalau area KL mcm senang je nak cari..


mesti ada yang cakap..ala amik jer photographer KL..bukan aku xmo amik..disebabkan aku adalah pengatin budget aku terpaksa berpikir beribu kali.Ok photographer kl mmg dalam bajet lagi tp bayangkan majlis aku di gemencheh, N9..jauh tue dari kl adalah dalam 2 jam lebih nak sampai ke kampung aku..dah la majlis aku nikah sabtu sanding ahad..perghh banyak tue untuk tampung kos lain macam penginapan dan juga kos perjalanan...mau rabak poket aku hehehehe


aku kalau boleh mmg nak picture kahwin aku jadi ohsem dan cantik..sape yang tak nak kan??
sebab itu yang akan ditatap dan dikenang sepanjang hayat aku dan juga boleh gak tunjuk pada anak cucu-cicit bila dah tua..


diantara photographer yang aku sangat suka:-


1) http://lembayungsenjaphotography.com/










cantik kan...cuma mampu lap air liur jer..hehehehehehe


2)http://www.pixelworks.com.my/










lagi sekali lap air liur..sob..sob..sob


3) http://ikramismail.net/




picture xpayah lagi nak diperkenalkan...ohsem kan picture ayu raudhah..hehehehehe


ini diantara photographer yang aku suka sebenarnya banyak lagi tapi aku xjumpa blog dia orang hehehehehe..
aku idamkan banyak gambar candid sepanjang majlis aku..tentu comel kan...


sesape B2B yang tau photographer yang ohsem area N9 boleh share ngan aku

Wednesday, 11 July 2012

DIY Felt Flower

Mood diy datang yea...aku plan nak diy persiapan perkahwinan aku sekirannya aku mampu la dan rajin..benda pertama yang aku nak diy ialah felt flower..aku ingat felt flower nie aku nak buat bunga tangan dan juga corsage untuk penangah...bila aku google byk juga felt flower yang cantik2








ada juga ex-B2B yang buat bisnes bunga tangan felt flower nie...boleh je google ex-b2b yang buat bisnes nie salah seorang intan norazam yang mmg sungguh kreatif..


disebabkan aku nk diy bunga nie sendiri..aku terjumpa blog yang aku rasa senang gak ikut untuk tangan cam aku yang baru nk belajar kreatif hehehehe


ok barang2 yang diperlukan:-


kain felt
gunting
gam
dan tak lupa juga kasih sayang hehehehe


cara-cara:-


1. potong kain felt tue ikut bape besar bunga tue korang nak...lepas tue katup kan dua kain tue2. gam kat hujung kain...daptlah hasil macam nie




2. lepas tue gunting kain tue tapi jangan sampai habis tau..

3. lepas tue gulung sampai hujung dan gam.


4. ok dah siap..jadi lah bunga dia camie




5. kalau nak lebih unik boleh gak poong serong..dan hasilnya jadi cam nie




ha senangkan dan cantik..aku sebenarnya tak buat lagi cuma tengok cam senangnya..confirm aku leh buatnya hehehehe..nati bila aku dah buat aku tunjuk kat blog..sekarang just sharing kat kengkawan..sharing is sexy




source: http://www.infarrantlycreative.net/2011/10/how-to-make-felt-flowers.html