Wednesday, 11 July 2012

DIY Felt Flower

Mood diy datang yea...aku plan nak diy persiapan perkahwinan aku sekirannya aku mampu la dan rajin..benda pertama yang aku nak diy ialah felt flower..aku ingat felt flower nie aku nak buat bunga tangan dan juga corsage untuk penangah...bila aku google byk juga felt flower yang cantik2








ada juga ex-B2B yang buat bisnes bunga tangan felt flower nie...boleh je google ex-b2b yang buat bisnes nie salah seorang intan norazam yang mmg sungguh kreatif..


disebabkan aku nk diy bunga nie sendiri..aku terjumpa blog yang aku rasa senang gak ikut untuk tangan cam aku yang baru nk belajar kreatif hehehehe


ok barang2 yang diperlukan:-


kain felt
gunting
gam
dan tak lupa juga kasih sayang hehehehe


cara-cara:-


1. potong kain felt tue ikut bape besar bunga tue korang nak...lepas tue katup kan dua kain tue2. gam kat hujung kain...daptlah hasil macam nie




2. lepas tue gunting kain tue tapi jangan sampai habis tau..

3. lepas tue gulung sampai hujung dan gam.


4. ok dah siap..jadi lah bunga dia camie




5. kalau nak lebih unik boleh gak poong serong..dan hasilnya jadi cam nie




ha senangkan dan cantik..aku sebenarnya tak buat lagi cuma tengok cam senangnya..confirm aku leh buatnya hehehehe..nati bila aku dah buat aku tunjuk kat blog..sekarang just sharing kat kengkawan..sharing is sexy




source: http://www.infarrantlycreative.net/2011/10/how-to-make-felt-flowers.html

7 comments:

yN crEATioNs said...

timew kaseh yew coz sudi share post nie..senang gk cara buat nyew..nak try la..hehe

cikblueberry said...

sesama...

YanaHime said...

menarik jugak...selain jimat belanja, nampak jugak air tangan pengantin

BIE said...

hyee..

kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))

cikblueberry said...

bie:thanks atas kunjungan

Zila Zainal said...

followed! :D

eh sama laa kita bride-to-be december. high five! :DD
bila tu date awak?

cikblueberry said...

yeahh ada gak kawan..
date 22.12.2012