Tuesday, 25 December 2012

BARAKALLAH ALHAMDULILAH

21/12/2012 akhirmya aku selamat dinikah kan dengan Mohamad Najib bin Bahurdin..mood sekarang masih lagi tak percaya daj jadi bini orang hehehehehe...nanti aku review yea..belum ada masa lagi minggu nie kenduri belah lelaki lak










Monday, 17 December 2012

henna

cubaan melukis henna sendiri...disebabkn payah sgt nk cr org lukis henna kt gemencheh..jadi aku ambik inisiatif sendiri untuk lukis henna sendiri...ermm cam buruk la hehehe

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, 15 December 2012

prep wedding 1

sedang gigih menjahit veil yg masih xsiap..perhh tinggal 5 hari...waktu sedang mengejar aku

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, 13 December 2012

EDISI LEPAS GERAM + SEDIH

makin nak dekat majlis macam-macam pulak yang berlaku..tak pe aku anggap ini semua dugaan dari Allah..yang penting aku sabar dan redha..okla biar aku taip satu-satu supaya geram aku nie reda sikit

first citer nie sedih pada tapi benda nie betul-betul membuat aku risau..Najib lately nie selalu sakit tanpa sebab..hari tue dia deman lebih kurang sebulan tak kebah-kebah sampai susut berat badan..yang peliknya deman tue datang waktu malam je..bila siang elok je..bila dah elok deman dia selalu batuk pulak sampai sakit bhg belakang ngan sakit ari-ari..yang peliknya semua tue datang cuma waktu malam je..pergi klinik doktor suspek tibi..OMG tibi tue kan bahaya mmg risau tahap gaban aku dibuatnya...doktor bagi antibiotik cuma tengok macam mana ngan amik sampel kahak..lepas 2 minggu gitu alhamdulillah negatif..skrg nie najib mengadu kencing dia selalu kotor ngan ari-ari dia still sakit yang pelik lagi siang kencing ok malam je..aku dah bagi advice kat najib cuba tanya ustaz-ustaz yang pandai tapi dia kata xpe dia cuba doktor dulu..risau aku tinggal seminggu je nak kawen..

second citer geram lak..aku tak paham dengan sikap sesetengah manusia nie..biasala bila kita kawen kita akan jemput satu opis kan..aku pun sama gak aku jemput satu opis siap bg kad sorang satu..tapi adalah sorang makcik nie sebelum nie mmg aku ada masalah sikit dgn dia..bukan aku yang mulakn tp makcik nie dia leh canang kat opis yang selama nie aku dok tanggung najib dan najib tue ddk sekali ngan aku..tue kan fitnah besar sedang semua org tau najib ddk penang keje pun kat penang dan najib keje gaji dia lebih besar dari aku...xde maknanya aku nak tanggung dia dan cerita yang dia ckp najib ddk ngan aku betul-betul xleh terima..sampai aku menangis tak tahan dengar cerita tue..sejak dari tue aku tak bertegur ngan makcik tue..sanggup sorang makcik yang dah anak dara buat cerita pasal aku sedangkan sebelum tue aku baik dan hormat dia..bila nak dekat kawen nie aku jemputla satu opis termasuk makcik nie siap bagi kad..can u imagine dia boleh pulang balik kad tue kad aku..sakitnya hati ..bila aku xbg kad mengata bila dah bg kad mcm nie dia buat..kalau xnak pegi pun xyah la pulangkan baik ko buangkan..tue perangai org tua yang perlu aku hormat..ishh xpe saba  je nie..pikir malas nak gaduh..

Sekarang nie cuba tidak menstreskan diri aku supaya aku xmo serabut pikirkan masalah yang berlaku..just follow je..

Thursday, 6 December 2012

tik..tok..tik..tok

assalamuailaikum
fuh..fuh..fuh...sian blog nie berabuk...ya ampun bz sungguh aku rasa macam tak cukup 24 jam..dengan 5S kay opis lagi persiapan kawen lg rasa macam nk pinjam tangan org lain je bg pantas kerja..bila dh bz aku sampai lupa nk edar kad kat opis hinggala membe opis sound kenduri nk dekat kad tak dapat lagi...ya Allah teruk tul aku..jadi malam nie gigih aku tulis sendiri 200 kad dengan harapan esok boleh edar kat opis...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, 23 November 2012

bunga kesukaan

Tengah gigih usahakan..berkenan sangat dengan bunga nie...rasa2nya la korang pikir aku akan letak kat mana???

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, 19 November 2012

Surat Akuan Bujang

Hye semua...

Dah lama rasanya tak updet blog..bz sangat dengan urusan perkahwunan..tengok ticker tinggal lagi sebulan je lagi..isshh xlama lagi tue..takut pulak rasa hehehehe
sekarang nie tengah tunggu proses menyiapkan borang nikah dari En.Najib..ermm lama betul pending..kalau takde ribut taufan insyaAllah minggu depan aku boleh proceed untuk belah aku..sekarang nie aku tengah siapkan surat akaun bujang..kira surat nie penting gak la bila kita nk proceed borang..tapi aku tak tau la kalau kat daerah lain..
Surat akuan bujang nie bukan semua orang boleh tandatangan setau aku lah

1. majikan
2.Iman 
3.Penghulu kampung/ketua kampung

Kalau salah boleh betulkan hehehehe..Contoh surat nikah yang biasa B2B buat seperti ini:-


Ruj. Kami:
Ruj. Tuan :
Tarikh: hb Februari 2010
Pejabat Agama Islam Daerah Seremban,
Jabatan Hal Ehwal Agama Islam,
Karung Berkunci 30,
70990 Seremban,
Negeri Sembilan.

Tuan,
PER: SURAT AKUAN BUJANG
Adalah dengan ini diakui bahawasanya XXXXXXXXX, No kad pengenalan; XXXXXX-XX-XXX, adalah seorang pekerja di pejabat ini dan mengikut rekod pejabat kami, beliau adalah masih seorang BUJANG dan BELUM PERNAH BERKAHWIN.
2. Surat akuan bujang ini hanya boleh diterima pakai sehingga selesai permohonan perkahwinan beliau.
Sekian terima kasih.
” BERKHIDMAT UNTUK NEGARA ”
Saya yang menurut perintah,
...............................................................
(Tanda Tangan Ketua Jabatan, Nama & Jawatan)
Cop Jabatan

ok sekarang aku tunggu bos sain je..dah siap hak nie..rasa lega lah sikit

Thursday, 8 November 2012

My poddle flower

Berjaya gak diy bunga nie cadang nk letak kn hantaran..erm mcm cantik je klau buat untuk baju nikah


Saturday, 3 November 2012

Teaser bunga telur

Dalam proses menyiapkan bunga telur berasaskan stoking..tgk ticker rasa mcm tak cukup hari je nk buat persiapan..YaAllah permudahkn urusan pernikahan ini


Monday, 29 October 2012

Akhirnya aku pun ada

Macam tak percaya je akhirnya aku memiliki kad kawen sendiri..hehehe..selalu tengok kad kawen orang lain tapi kali nie tengok sendiri punya...rasa macam nak melompat tinggi ke awan punya seronoknya tengok nama sendiri atas kad..bila pandang kad tue rasa nak menyengih je..teruk tul aku nie ..plan nya nak buat untuk 2 belah pihak tapi Mak Najib nak buat sendiri belah dia sbb jemputan tak ramai..jadi aku pun tempah la kad jenis poskad sbb aku mmg simple orangnya..
Nak lukis map rumah sendiri masyaallah susah rupanya..puas la aku buat pakai paint nak kasi org cetak kad tue paham..aku bukan apa takut jemputan yang datang rumah aku tak paham map yang ada kat kad..nak tengok kad comel aku perasan

.............................


................................


..............................

...............................


....................................


....................................



ishh rasa seronoknya tengok nama sendiri...hahahahahaha...oh lupa nak bgtau aku tempah kad nie dekat hentian kajang..nama company tue salam greeting tingkat 2 hentian kajang..sangat -sangat bagus perkhidmatan nya..dah la murah cepat lak tue siap..tengok kad aku siap sebelum bulan 11..padahal kenduri bulan 12..tapi aku suka siap cepat-cepat nie senang nak plan ngan tulis nama cantik-cantik atas kad..

Akhirnya aku ada kad kawen sendiri

Wednesday, 24 October 2012

Update secara Pukal

Lamanya tak update blog..tue sampai buat update secara pukal..minggu nie memang bz giler kesana kemari menguruskan hal-hal peribadi yang tak akan habis..ok mari kita mulakan mengikut turutan

1. Putrajaya-Tanjung Malim-Putrajaya

fuh jauh tul aku berjalan ujung minggu yang lepas..pergi tanjung malim rumah abang ngah untuk hantar kain baju melayu untuk majlis aku nanti..Bang ngah aku akan sambut tetamu pada majlis aku nanti..bila dah sampai bini bang ngah siap goda aku buat palova walaupun aku xpernah buat palova tapi jadi gak..erm xde gambar lak lupa nak snap sbb asik ngap je..senang je rupanya buat palova nie..pergi tanjung malim nie harus la bergomol ngan budak comel nie


2. Spanx
aku beli spanx sebab aku terpengaruh dengan blog B2B yang pernah pakai spanx..laju-laju aku pergi  order dekat kerry.. sape B2B yang masih mencari pakaian dalam yan mampu menyembunyikan babat  yang jahat spanx adalah benda yang harus anda miliki..sampaikan artis luar negara pun ramai pakai spanx..berbaloi beli..walupun spanx nie bukan pakaian yang automaik bagi ko saiz xs atau s..tapi spanx nie mampu buat body korang takde benjoan yang hodoh..







tengok pakai spanx dah xnampak babat jahat tue kan..nampak cantik jer body walaupun hakikatnya hanya kita je yang tahu...

spanx jenis nie yang aku order kat kerry...erm sangat berpuas hati kain lembut dan tak panas..dan tak terlalu mencekik badan aku..amat selesa..artis luar negara memang ramai la pakai spanx..artis luar negara kan xsuka pakai spendar..jadi spanx adalah penyelemata diaorg
tengok skirt terbang  nasib baik spanx penyelamat..




nie bungkusan spanx yang selamat berada di tangan aku dan juga suria ramping balm..fuh berusaha untuk mengurangkan babat jahat nie supaya anggun di hari perkahwinan aku hehehehehe..Suria ramping balm nie aku beli online sebab aku terpengaruh dengan kemampuan balm nie untuk mengurang inci..sapu balm nie selepas mandi dan akan rasa panas la..dah balm apa lagi panas la mana ada balm sejuk kan..iktiar aku untuk kurus selain dari control makan..harap di perkenan kan la...


Thursday, 18 October 2012

Dalam pembuatan

Macam tak percaya je aku boleh buat fabric flower...pehh berseni gak tangan aku nie ek.


Wednesday, 17 October 2012

HIV -Done

Aakhirnya aku berjaya gak menyempurnakan ujian HIV.Ya Allah baru aku tahu rupanya kena buat cepat2 ujian nie.itupun disebabkan ada orang ingatkan aku tentang ujian HIV kalau ikut aku bulan 11 baru nak buat..
Memula aku cal klinik putrajaya tanya bila aku boleh buat HIV..sekali penuh..ha mengelabah aku..ramai nya buat HIV sampai 21/12 baru kosong..tarikh tue aku nikah mana boleh..Nurse tue siap cakap kat aku kenapa lambat buat..aku ingat boleh la lambat2..sekali amik ko..
Lepas tue aku pun mengelabah cari klinik yang terdekat yang buat HIV test..kebanyakan yang aku call dah penuh..last sekali aku cal klinik Salak akhirnya ada kosong..terus buat appoiment..

masa aku sampai ada la 2-3 couple yang buat HIV test kira tak ramaila..memula daftar kat kaunter isi borang lepatue pg pulak kat kaunter pendaftaran..dah daftar semua baru bw borang ke bilik 17



 Nie la bilik 17 bilik untuk amik darah..masa menunggu untuk amik darah aku kena isi borang..borang tue tanya pasal period,pasal guna perancang keluarga ( nie untuk org kelamin kot) and a few lagi la..



Lepas dah isi borang bagai..barula nama aku dipanggil..mas tue tok sah cakap la berdebar rasa nak keluar jantung aku..aku mmg takut ngan jarum serius masa nak amik darah tue siap mengadoi bagai..tapi serius aku rasa sakit gak la..aku xde tengok masa dia sedut darah rasa ngeri gila..




aku tengok darah aku hitam gila..aku siap tanya nurse tue kita leh tau ke kita darah apa?nurse tue kata kalau nak tau jenis darah kena buat ujian lain..lepas dah sudah amik darah aku kena hantar sendiri darah aku kat makmal nasib baik makmal tue 6 tapak je..Alhamdulillah semua negatif..lepas dah amik result ken jumpa nurse amik tekanan darah dan cop doktor..Masa cek tekanan darah boleh pulak darah aku tinggi sebab masa tue aku tengah sakit kepala yang amat sangat dan aku period hari pertama..Nurse tue siap suruh aku dtg balik untuk tengok perkembangan tekanan darah aku..tapi aku mmg tau kalau aku sakit kepala lepas tue period mmg darah aku naik..jadi aku malas nak pegi hehehehehe..

Alhamdulillah satu bab dah selesai..sekarang pulun untuk borang nikah..Ya Allah permudahkan la







Thursday, 11 October 2012

MUA utara-Done

pening gak nak cari MUA belah utara yang boleh makeup kat rumah..kebanyakkan semua kena pergi kedai make up..mcm aku org selantan macam pelik sikitla sebab makeup kat kedai..belah selatan kan biasa mak andam datang umah..bila kena makeup kat kedai aku rasa macam pelik giler hehehehe..

2- 3 minggu nie aku asik mengoogle mecari MUA yang boleh datang makeup kat rumah..ermm payah gak ek...dengan bantuan en.google ( i luv u en google) akhirnya berjaya gak temui beberapa MUA yang boleh make up di rumah..

1. Kak Ram (shemale) (017-5556589)
Mua nie dulu keje ngan astro sebagai makeup artis..lepatue amik keputusan balik kedah dan bukak butik kat City Plaza di tingkat 2..Nama kedai Tradisi..very nice person..lepas aku text dia untuk tanya rate..terus dia call..bila borak2 rasa macam best la..
rate : makeup kedai RM180.00
         Make up kat rumah RM380.00
Aiyork..macam tertelan kapur je dgr rate makeup kat umah..yela aku ada gak minta dia kurang lepas tue Kak Ram cakap kalau makeup kat rumah dia terpaksa lepaskan job lain untuk makeup aku sorang jer.. aku kan pengantin budget..xmampu nok..nak g kedai macam rushing sangat..aku xsuka g makeup kedai..salah satu blog yang review make up kak ram nie Review Kak ram

2. Kak Ha ( 0125559921)
Mua nie pun boleh makeup kat rumah.aku pun text dia tanya rate ngan available lagi tak untuk tarikh aku..Kak Ha balas dia kata masih kosong aku pun tanya rate dia RM250 untuk makeup..aku rasa macam ok gak..tapi aku nie gigih lagi mencari mana yang boleh bagi murah lagi (budget tul) aku hold untuk kak ha dulu ie blog Kak Ha

3. Fyna
Nie salah MUA kegemaran aku aku review kat blog aku kat sini..aku tau fyna nie selalu fully book..tapi aku saja jer cuba nasib..sebab en najib pun suka dengan makeup fyna nie..sekali padan muka aku sape suruh book lambat dah penuh..xdpt la aku gunakan khidmat fyna...sob..sob.sob sedih..sesape nak tengok hasil makeup dia blh terjah FYNA

4.Chienta Zenobia (019-5191322)
MUA nie based dia kat Alor Star..aku email untuk tanya rate dan available ke tak lagi..sekali dia balas masih kosong..aku tanya rate (penting tau) RM190 termasuk cas pengangkutan..terus aku laju-laju book dia..aku tgk makeup dia ok la..tadah je la muka mana tau ting betukar menjadi secantik Camelia (hush berangan)..boleh terjah blog chientaZenobia

Ada gak yang aku text MUA yang based dekat KL tapi pepaham la rate dia boleh tempah sehelai baju kahwin tak mampu nok..aku cari mana yang berseuaian dengan budget aku dan aku rasa berbaloi bayar service..masa aku dok frust xjumpa MUA yang boleh makeup kat rumah aku ada terpikir tau yang aku nak makeup sendiri hahahaha..pikir-pikir balik aku dah la xde pengalaman makeup sekali jadi opera cina tak ke haru??pengsan pulak orang yg tengok aku ingat hantu mana la sesat heheheheh..ok Alhamdulillah selesai satu bab

Monday, 8 October 2012

Kegemaran

Salah satu brand kegemaran en.najib..sanggup turun dari penang ke shah alam semata-mata untuk brand nie..sblm nie aku ada gak usha bonia,ck,renoma..tp dia kata biarlah lain sikit..asik brand yg sama je..nk tau apa brand kesukaan dia....

.....
.....
....
....
...

sokongla buatan Malaysia..ahaks


Sunday, 7 October 2012

CHECK LIST


Hari nie aku nak buat checklist mana yang belum siap lagi..takutnya makin nak dekat nie


See..2 kuntum bunga lagi...jantung nie rasa berlari laju jer...

1. Tarikh
Nikah : 21 Disember 2012
Resepsi :22 Disember 2012
Majlis bertandang : 29 Disember 2012

2. Tema
Nikah :light purple - done
Resepsi : Blue & Grey - done
Majlis bertandang : Purple

4. Legal documen
Kursus kahwin - done
HIV Test - Pending ( bulan 10)
Borang kebenaran Nikah luar mukim - Pending (bulan 10)
Wali - Pending
Borang berkaitan (pending)

5.Venue
Nikah : Rumah - done
Resepsi : Rumah - done
Majlis bertandang - Rumah - done

6. Jamuan Makan
Nikah : Rewang - done
Resepsi : rewang - done
Majlis Bertandang - done (mak najib uruskan)
Canopy : 5 buah belah pompuan- done
Canopy belah lelaki : Mak najib uruskan

7. Pelamin
Nikah
- xde pelamin
- Mua -  Butik Pelamin Anjung Lapan

Resepsi
-MUA & Pelamin - Butik Pelamin Anjung Lapan

Majlis Bertandang
- MUA & Makan - Mak najib uruskan

8. Photographer
Nikah : Kak yan
Resepsi : Kak yan
Maj;is Bertandang : Bang Ngah

9. Wedding Outfits
Nikah : Baju Kurung Moden & Baju Melayu - done
Resepsi - Done
Majlis Bertandang : Done

Tudung - Pending (DIY)
Veil - Pending (DIY)
Kasut - Done
Henna - Pending

10.Home Stay
 Belah Perempuan - Done
Belah Lelaki - Pending

11. Jemputan
 Kad Kahwin - Pending

12.Cake
Hantaran : Along urus kan
Potong Kek : Along uruskan

13. Bunga Tangan
Nikah - DIY
Resepsi - DIY
Majlis bertandang - DIY

14. Door Gift
Paper Bag - done
Muffin - done
telur- done
Bekas telur - pending
Gula Kapas - pending

belah Najib - Mak Najib uruskan

15. Bilik pengantin
Cat- Pending
Set katil -Pending
Cadar - Done
Langsir - done

16. Entertaiment
PA System - done
Kompang - done

17.  Pengapit
Nikah - Ahli keluarga
Resepsi - done
Majlis bertandang - Pending
Bunga Corsage untuk rewang : pending

18. Bunga Pahar
Bunga telor - DIY

19. Hantaran (9 lelaki 7 perempuan)
 Najib:
1 Sirih junjung : consider done
2Kek : consider done
3.tali pinggang & wallet - Done
4.Kasut - Done
5.Perfume - Done
6. Set baju kerja- Pending
7. Sejadah - Pending
8. Coklat -Pending
9. toileteris - done

Ekien:
1. Sirih junjung - consider done
2. Kek - consider done
3. kasut - done
4. gelang - pending
5. perfume - pending
6. handbag - pending
7. Kain Pasang - Pending

fuhh..banyak gak tak siap nie..xmasuk lagi benda yang kecil-kecik..rasanya macam takutnya nak kahwin..




   

Wednesday, 3 October 2012

Kasut sanding atau kasut hantaran

Tengah pening kasut nie nak buat apa..nk buat sanding simple sgt..b2b tolong bg idea


Wednesday, 26 September 2012

adriacottage dream veil contest

hari tue kan aku post pasal aku pening nk cari tudung dan veil untuk nikah dan sanding..Bahagian kepala nie aku rasa mmg penting sangat sbb kat bahagian kepala la ada muka yang perlu sentiasa nampak cantik..klau comot2 masa kahwin nanti kopem mesti jadi bahan mulut orang..

kalau make up cantik : "cantiknya pengantin..lawa sangat..beruntung hubby dia"
kalau make up xcantik: "ishh apa la bedak kepuh..liptisk xkena..xnaik seri..bla..bla" (tension)

Kalau veil+ tudung cantik: "ishh lawanya tudug ngan veil dia..nak camnie gak la..suka la..bla..bla"
kalau veil+tudung xcantik"apa la pengantin pakai tudung camtue..gemok..muka garang..bla..bla"

tension kalu kita sebagai pegantin terdengar mulut2 musibat nie berbisik kat belakng kita..rasa macam nak lumur2 jer cili kat mulut tue..

kalau orang puji cantik kopem pengantin senyum sampai ke telinga..tengok gambar kahwin pun nak senyum lagi..lepastu mesti cakap"mana ada cantik biasa la" padahal dalam hati kembang setaman hehehehe..itu aku la
melalut pulak...Senarnya aku nak join contest nie:


Syarat-syarat penyertaan; 
  1. Hanya untuk bride Disember 2012 – Disember 2013 sahaja
  2. Sila like FB fan page http://www.facebook.com/AdriaCottage dan share dgn 2 org bakal pengantin
  3. Sila follow blog kami http://adriacottage.blogspot.com dan tag 2 org bakal pengantin
  4. Post 1 picture veil idaman anda and describe it in 2 words. (No need essay)
  5. Dan akhir sekali tinggalkan link blog anda pada komen di bawah. 
senarnya nak ikutkan banyak veil yang aku suka..jadi rambang mata tau..tengok nie cantik nak nie..tengok belah kiri cantik nak tue pulak..ishh xtetap pendirian betul la..

veil yang menjadi pilihan hati..jeng..jeng..jeng


source google..kredit untuk blog tersebut
 2 perkataan yang sesuai
 eklusif (betul ke aku eja)
mahal

aku suka veil aku ada lace..ada manik..ada pearl..nampak lip lap..pengantin kan harus lah lain dari yang lain..harus nampak cantik..

sape ek aku nak tag nie
ciknina
dila


Wednesday, 19 September 2012

Tudung Nikah dan Tudung Sanding

Sape ada masalah nak pilih tudung nikah ngan tudung sanding?angkat tangan..aku adalah salah seorang yang tengah pening nak cari tudung untuk nikah ngan sanding sebab pak andam aku tak provide tudung..eiii geram tul..patutnya provide la sekali kan?

untuk nikah aku plan nak pakai tudung simple tapi nampak grand ..caman tue ek??hehehehehe aku berkenan ngan tudung macam nie

gambar pengantin cantik ulang tayang
lepas tue aku minta la tolong ngan pakcik google..terjumpalah blog ex B2B yang diy tudung kahwin klik sini ..aku pun dh email dan harganya agak berpatutan la..

tudung yang dijual
lepastue pikir-pikir balik sesuai ke ngan muka aku yang comey nie hehehehe..tanya pendapat member diaorang cakap sesuai tapi aku yang tak konfiden..lepas tue sesaja jalan kat radiusite..rasanya nikah nie macam nak pakai tudung cmanie je..simple and sweet gitu


tengok kat radiusite semua sold out tapi jalan TAR kan ada apa susah redah je hehehehe...

untuk tudung sanding suka sangat ngan tudung macam nie



tengah cari sape yang ada jual dengan harga yang berbaloi..tapi rasa nak diy..tapi aku tak pandai ..sape yang pandai buat tudung mcam nie buatla tutorial sikit..boleh gak aku dapat idea nak buat camana..

Wednesday, 12 September 2012

colour?????

senarnya aku pening nak pikirkan tema color...ishh susah betul tau nak main ngan color nie kena cari yang sesuai dengan kuit kita sendiri..kalau silap pilih color alamk tenggalam pulak kita ngan color tue ataupun nampak kusam jer..xnak la jadi mcmtue..di sebabkan kulit en najib gelap jadi aku perlu berhati-hati untuk memilih color yang sesuai..ok biar aku detail kan macamana gelapnya kulit en.najib..najib bie ada keturunan india jadi paham-paham la kan..kulit najib bukan kulit melayu tp gelap dari kulit melayu more tue indian sikit...tapi takpela manis tue tetap ada hehehehehe

memula ingat nak pilih tema color nie



tapi bila pikir balik macam tak sesuai lak...lps tue pilih lagi tema color lain


pikir balik..kena ke ngan najib..adoi susahnya...lpas tue mak cakap ambil lak warna biru biar nampak sejuk sikit majlis..

cantik gak color nie...tapi tak kan pelamin biru..bilik biru..baju biru..ishh rasa geli lak hehehehe..lepas tue pikir kalau semua biru baju pengantin warna soft grey cantik tak??



source blog irinenadia

 ok tak yea warna nie..pandangan mata aku canti coler nie tapi masalah sekarang sesuai tak ngan najib..aku nak biar pengantin namapak grand dan berseri-seri..xnak la nampak malap jer..ishh spoil jer nanti..sape ada cadangan warna sesuai untuk baju pengantin..pening pikir sebab nak tempah nie tapi belum decide color lagi...mati mak andam mara..

Thursday, 6 September 2012

PJJ????? oh tidak

Akhirnya en.Najib akan memulakan kerja di Penang..bukan aku tak suka tapi aku kat Putrajaya en.najib kat Penang..nanti lepas kahwin kopem PJJ..benda yang paling aku takutkan..sape suka klau dah kawen pun masih ddk asing-asing...huhuhuhu

Aku ada gak minta en.najib cari keje kat area Selangor atau KL...Ada la intibiu dari hospital Pantai Ampang as biomedical Eng...aku pun suka la..xpayah pening nak pikir pasal pindah boleh stay kat Putrajaya..Masa tue en.najib belum dapat panggilan kerja kat penang nie..Aku doa sesungguh biar en.najib dapt keje kat hospital pantai ampang nie..tapi Allah mmg hendak menduga hubugan kami..panggilan keje dari Penang yang dapat dulu..en.najib terus kopem keje kat Penang dia dah malas nak mengangur lagipun nak kawen dah kan...

Tup..Tup..Tup..hospital Pantai Ampang panggil untuk lapor diri..En.Najib bagitau aku yang dia dah malas nak pg Hospital Pantai Ampang nak stay je keje kat Penang tue..aku yang mendengar nie terus punah harapan..kopem aku akan PJJ sebelum aku dapat tukar (itu pun kalau dapat..sob..sob)dan lagi satu hmmm sedihnya nak tinggalkan Putrajaya..Sogo..Jalan TAR..BFF dewi dan juga lepas nie jarang la aku balik kg sebab dah jauh...sedih nya..

tapi aku kena pikir positif..ini semua dugaan utuk mematangkan aku..sekarang nie aku sibuk cari penempatan di sungai petani ngan area penang..kalau xde kekosongan alamak lama la kau akan PJJ..eiii tak sanggup betul dah la zaman bercinta,bertunang PJJ dah kawen pun PJJ gak ke???


Lepas nie kena la Doa sungguh supaya Allah permudah kan pertukaran aku kelak..

ermm sape kat sini yang akan PJJ senasib ngan aku???


Wednesday, 5 September 2012

Dugaan.....Redha

Dugaan sungguh untuk Najib..Aku kesian gak bila dia cakap masa depan dia dah gelap..aku ingat kan apa rupanya dia baru sahaja hilang MAcbook pro dia,beg deutche ngan spek mata oakley...aku dengar terus terkejut dan tergaman..mahal tue..

puncanya Najib bawa terlalu banyak beg sehingga dia terlupa beg dia sendiri..kejadian berlaku kat hospital penang masa Najib hantar ayah dia untuk operate jantung...dah minggu depan start keje baru..yang hilang tue benda penting untuk dia buat kerja..Najib terus call member dia untuk log dekat apple store..supaya org yang curi tue xleh nak guna...

aku yang dengar nie terus mengelabah fon kekngkawan yang kenal orang yang pandai tengok benda hilang..malangnya takde sorang pun kenal..(poyo tul)..aku suruh Najib doa bebanyak biar lah org yang amik barang tue lembut hati dan pulangkan balik..

mcm nie rupa barang yang hilang..credit mudah.com


ada tak sesape yang boleh bagi ayat yang boleh diamalkan supay yang amik tue lembut hati dan pulangkan balik barang yang diambil...

Tuesday, 28 August 2012

Akhirnya..Pencarian ku Berakhir

Masih ingat lagi aku meroyan mencari photographer yang amik gambar cantik dan berbaloi untuk di hire..
klik sini..akhirnya

http://www.facebook.com/pages/Norzian-Yan-photographer/223156411096341

Aku pun tak tau mcm mana aku kak yan nie boleh tau yang aku tgh cari photographer untuk wedding aku..buka fb tengok-tengok ada msg dari kak yan nie tetang pakej yang di offer kat aku..terus aku chat ngan kak yan nie thru fb..alhamdulilah Allah permudahkan jalan aku..aku dpat harga pakej RM1250.00 caj pengankutan cuma RM50.00..
aku dapat pakej :
crystal album
frame besar
shoot untuk 2 hari
outdoor
unlimited shoot
cd

ok tak??bagi aku kira dah ok la buat pengantin bujet ciput mcm aku..ok jom kita hasil kerja kak yan:













erm ok la kan..cantik gak aku tgk hasil kerja kak yan nie..lagipun aku dah book dah malas nak hunting photographer lagi..settle satu masalah...alhamdulilah