Thursday, 6 September 2012

PJJ????? oh tidak

Akhirnya en.Najib akan memulakan kerja di Penang..bukan aku tak suka tapi aku kat Putrajaya en.najib kat Penang..nanti lepas kahwin kopem PJJ..benda yang paling aku takutkan..sape suka klau dah kawen pun masih ddk asing-asing...huhuhuhu

Aku ada gak minta en.najib cari keje kat area Selangor atau KL...Ada la intibiu dari hospital Pantai Ampang as biomedical Eng...aku pun suka la..xpayah pening nak pikir pasal pindah boleh stay kat Putrajaya..Masa tue en.najib belum dapat panggilan kerja kat penang nie..Aku doa sesungguh biar en.najib dapt keje kat hospital pantai ampang nie..tapi Allah mmg hendak menduga hubugan kami..panggilan keje dari Penang yang dapat dulu..en.najib terus kopem keje kat Penang dia dah malas nak mengangur lagipun nak kawen dah kan...

Tup..Tup..Tup..hospital Pantai Ampang panggil untuk lapor diri..En.Najib bagitau aku yang dia dah malas nak pg Hospital Pantai Ampang nak stay je keje kat Penang tue..aku yang mendengar nie terus punah harapan..kopem aku akan PJJ sebelum aku dapat tukar (itu pun kalau dapat..sob..sob)dan lagi satu hmmm sedihnya nak tinggalkan Putrajaya..Sogo..Jalan TAR..BFF dewi dan juga lepas nie jarang la aku balik kg sebab dah jauh...sedih nya..

tapi aku kena pikir positif..ini semua dugaan utuk mematangkan aku..sekarang nie aku sibuk cari penempatan di sungai petani ngan area penang..kalau xde kekosongan alamak lama la kau akan PJJ..eiii tak sanggup betul dah la zaman bercinta,bertunang PJJ dah kawen pun PJJ gak ke???


Lepas nie kena la Doa sungguh supaya Allah permudah kan pertukaran aku kelak..

ermm sape kat sini yang akan PJJ senasib ngan aku???


7 comments:

Diyana said...

saya pun PJJ nnti... jumpa hujung minggu je rasa nya...
hehe

S.U.R.I.A. said...

ya allah..kuat dear suma.....bertahan k....inysallah ada jaln terbaik..tuhan yer agenda lg bgus dr agenda kiter

InaYusoff said...

tak sanggup PJJ!..

:(

cikCT said...

insyaAllah kita pun serupaaaa :(

~misshuny~ said...

saya pun pjj..dah dekat 6 bulan pjj..jadi weekend wife jek..mula2 susah nk terima..nak2 pas kawen tu..sebak jer ase nk g keje..tp lama2 dah ok kot..=)

cikblueberry said...

Harap2 saya pun kena belajar perkataan redha...erm ramai gak senasib kan

shizansyafik said...

me.. huhuhu.. insyaALLAH lepas kawin, perak-sarawak... T___T