Thursday, 13 December 2012

EDISI LEPAS GERAM + SEDIH

makin nak dekat majlis macam-macam pulak yang berlaku..tak pe aku anggap ini semua dugaan dari Allah..yang penting aku sabar dan redha..okla biar aku taip satu-satu supaya geram aku nie reda sikit

first citer nie sedih pada tapi benda nie betul-betul membuat aku risau..Najib lately nie selalu sakit tanpa sebab..hari tue dia deman lebih kurang sebulan tak kebah-kebah sampai susut berat badan..yang peliknya deman tue datang waktu malam je..bila siang elok je..bila dah elok deman dia selalu batuk pulak sampai sakit bhg belakang ngan sakit ari-ari..yang peliknya semua tue datang cuma waktu malam je..pergi klinik doktor suspek tibi..OMG tibi tue kan bahaya mmg risau tahap gaban aku dibuatnya...doktor bagi antibiotik cuma tengok macam mana ngan amik sampel kahak..lepas 2 minggu gitu alhamdulillah negatif..skrg nie najib mengadu kencing dia selalu kotor ngan ari-ari dia still sakit yang pelik lagi siang kencing ok malam je..aku dah bagi advice kat najib cuba tanya ustaz-ustaz yang pandai tapi dia kata xpe dia cuba doktor dulu..risau aku tinggal seminggu je nak kawen..

second citer geram lak..aku tak paham dengan sikap sesetengah manusia nie..biasala bila kita kawen kita akan jemput satu opis kan..aku pun sama gak aku jemput satu opis siap bg kad sorang satu..tapi adalah sorang makcik nie sebelum nie mmg aku ada masalah sikit dgn dia..bukan aku yang mulakn tp makcik nie dia leh canang kat opis yang selama nie aku dok tanggung najib dan najib tue ddk sekali ngan aku..tue kan fitnah besar sedang semua org tau najib ddk penang keje pun kat penang dan najib keje gaji dia lebih besar dari aku...xde maknanya aku nak tanggung dia dan cerita yang dia ckp najib ddk ngan aku betul-betul xleh terima..sampai aku menangis tak tahan dengar cerita tue..sejak dari tue aku tak bertegur ngan makcik tue..sanggup sorang makcik yang dah anak dara buat cerita pasal aku sedangkan sebelum tue aku baik dan hormat dia..bila nak dekat kawen nie aku jemputla satu opis termasuk makcik nie siap bagi kad..can u imagine dia boleh pulang balik kad tue kad aku..sakitnya hati ..bila aku xbg kad mengata bila dah bg kad mcm nie dia buat..kalau xnak pegi pun xyah la pulangkan baik ko buangkan..tue perangai org tua yang perlu aku hormat..ishh xpe saba  je nie..pikir malas nak gaduh..

Sekarang nie cuba tidak menstreskan diri aku supaya aku xmo serabut pikirkan masalah yang berlaku..just follow je..

7 comments:

Diyana said...

ish.. dah kenapa pulak dgn makcik tu.. saya pun tumpang geram sekali..

yg pasal najib tu... seriusly, better g jumpa ustaz.. paling kurang, minum air Yassin or air zam zam...
hope semua nya akan ok.. inshaa Allah (^_^)

Shizan Syafik said...

haritu pun kena simptom macam yang sis cite, demam malam, sakit belakang, kemudian sakit dekat ari2.. memang kena sakit jangkitan kuman dekat pundi kencing.. kena minum air banyak.. stop makanan yanga ada pengawet dulu wat sementara.. even air pun kena minum air barli+air putih je.. try wat camtu dulu.. tapi kena g klinik amik antibiotik n ubat cuci kencing juga

cik mah said...

trylah p darulshifa...ayah cik mah pun sakit kepala teruk sngt2 hari tu..ni dah okey dah..syukur sngt....makcik tu ade masalah ngan diri die sendiri agaknyer..hehhehe..jeleslah tu...

Amalina Ali said...

amboi makcik tu. kenapa perangai mcm tu ye? ignore je la. biarkan emosi dia terganggu sengsorang. tak payah layan dia.

pasal tunang awak, cuba pegi berubat cara perbatan islam. mana lah tahu kan. ada terkena ke. eh eh. mentality org melayu betulkan... hikhik. ;p

Nursaila Norman said...

kenapa sampai tahap pulangkan blk kad? sampai hati..kalau xnak or xsuka pun xyah la bt mcm tu..xsopan sungguh.. ttg tunang awk tu,better berubat cara lain kalau cara doc x berkesan ya..

Alyn said...

Over gile makcik tu, x payah kot sampai bagi balik kad tu. eeeee geram nye alyn. Dah makcik2 pn nak buat perangai cmtu. -.-

semoga tunang cepat smbuh :)

loytha'san said...

sy doakan semoga tunang awak kembali sihat seperti sediakala sbelum majlis bermula..amin..

dan pasal makcik tu sy baca mmg sgt annoying. xpyh pikir dear. yang penting Allah tahu niat baik kita dan kita tak buat benda2 yg tak elok tu. nauzubillah jumpe org cm mkcik tu.huhu