Wednesday, 17 October 2012

HIV -Done

Aakhirnya aku berjaya gak menyempurnakan ujian HIV.Ya Allah baru aku tahu rupanya kena buat cepat2 ujian nie.itupun disebabkan ada orang ingatkan aku tentang ujian HIV kalau ikut aku bulan 11 baru nak buat..
Memula aku cal klinik putrajaya tanya bila aku boleh buat HIV..sekali penuh..ha mengelabah aku..ramai nya buat HIV sampai 21/12 baru kosong..tarikh tue aku nikah mana boleh..Nurse tue siap cakap kat aku kenapa lambat buat..aku ingat boleh la lambat2..sekali amik ko..
Lepas tue aku pun mengelabah cari klinik yang terdekat yang buat HIV test..kebanyakan yang aku call dah penuh..last sekali aku cal klinik Salak akhirnya ada kosong..terus buat appoiment..

masa aku sampai ada la 2-3 couple yang buat HIV test kira tak ramaila..memula daftar kat kaunter isi borang lepatue pg pulak kat kaunter pendaftaran..dah daftar semua baru bw borang ke bilik 17



 Nie la bilik 17 bilik untuk amik darah..masa menunggu untuk amik darah aku kena isi borang..borang tue tanya pasal period,pasal guna perancang keluarga ( nie untuk org kelamin kot) and a few lagi la..



Lepas dah isi borang bagai..barula nama aku dipanggil..mas tue tok sah cakap la berdebar rasa nak keluar jantung aku..aku mmg takut ngan jarum serius masa nak amik darah tue siap mengadoi bagai..tapi serius aku rasa sakit gak la..aku xde tengok masa dia sedut darah rasa ngeri gila..




aku tengok darah aku hitam gila..aku siap tanya nurse tue kita leh tau ke kita darah apa?nurse tue kata kalau nak tau jenis darah kena buat ujian lain..lepas dah sudah amik darah aku kena hantar sendiri darah aku kat makmal nasib baik makmal tue 6 tapak je..Alhamdulillah semua negatif..lepas dah amik result ken jumpa nurse amik tekanan darah dan cop doktor..Masa cek tekanan darah boleh pulak darah aku tinggi sebab masa tue aku tengah sakit kepala yang amat sangat dan aku period hari pertama..Nurse tue siap suruh aku dtg balik untuk tengok perkembangan tekanan darah aku..tapi aku mmg tau kalau aku sakit kepala lepas tue period mmg darah aku naik..jadi aku malas nak pegi hehehehehe..

Alhamdulillah satu bab dah selesai..sekarang pulun untuk borang nikah..Ya Allah permudahkan la







6 comments:

Diyana said...

dpt result on the spot, mmg lega... yeay~
kalau kena tunggu tu... mmg sakit kepala... borang xleh nak proceed.. hoho

S.U.R.I.A. said...

yeahh..settle!!

Amalina Ali said...

Benda paling malas nak buat. arghhhh....

Nn said...

buat test di mana tu?
alhamdulillah selesai satu masalah......

cikblueberry said...

@Diyana-tuelah lega on the spot
@Amalina : terpaksa kalau tak xleh kawen
@Nn:kat klinik salak

shizansyafik said...

gud.. cepat2 setel borang kawin.. =)