Monday, 16 June 2014

Tilam untuk baby

Assalamuailaikum...

Makin nak dekat tarikh due makin rasa cemas pulak. Tapi nak ikutkan aku masih ada lagi sebulan lebih sebelum baby kuar. Nerves gak bila tengok cite one minute baby born kat chanel 709 rasa macam ishh macam nie ke bersalin tapi bila baby dah kuar aku pulak yang rasa seronok siap nangis lagi huhuhuhu.


Bila nak dekat jadi mak nie rasa macam semua barang baby yang comel-comel nak beli. Rasa geram lak kenapa comel sangat barang baby nie. Masa pulak banyak dihabis kan survey kedai online barangan baby. Nasib baik la duit aku tak bergunung kalau tak kejap jer jadi tanah rata. Husband lak siap pesan jangan beli barang baby yang mengarut beli je lepas tue tak pakai. 

Tajuk bukan main lagi tilam baby tapi aku nie mengarut citer lain. Sekarang nie aku tengok tilam baby pun banyak yang comel-comel. Kebanyakan yang jual semuanya gunakan kekabu. Guna kekabu buat bantal atau tilam memang best  sebab sejuk jer bila tido lepas tue empuk lak. Tapi nak ikutkan kekabu memang mahal. Kat kg aku pun orang jual kekabu lost se kg RM20. Mahal kan tapi xleh nak nak buat apa la sebab kekabu pun sekarang susah nak dapat.

Aku pun start la survey ingat nak beli je set tilam yang dah siap memandangkan aku malas nak menyusahkan makcik aku untuk buat tilam baby. Antara kedai online yang aku survey yang aku ok la harga dia dengan design yang diaorg offer.

1. Set tilam baby (marissa bum bum)






Cantik kan . Aku suka betul dengan design dia namapak kemas jer jahitan lepas tue corak kain pun cantik dan super comel. Harga 1 set camni RM 200.00. Aku ada gak msg kat owner nie tanya kalau just buat tilam ngan bantal karipap berapa. Kakak tue bagi aku RM120.00. Kalau sesape berkenan boleh la cal ke atau msg owner sendiri 012-2354143.

2. Kekabu Online






Bagi aku consider murah gak berbanding online shop yang lain. yang bestnya kedai nie siap buat size tilam tinggal ko pilih jer ko nak saiz apa. Lepas tue tilam dia ada jahit lekuk-lekuk bagi mengelakkan bayi mengelosor kebawah ras aku lah. 


Hmm rasanya 2 kedai online bagi aku amat memuaskan hati dari segi design ngan harga ada gak survey yang lain tapi macam mahal sangat lepas tue design pun tak berapa cantik. Tapi aku survey je beli nya tidak la sebab makcik aku nak buat gak buat tilam untuk baby. Aku apa lagi suka la sebab makcik aku setiap kali ada jer anak buah dia dapat baby baru mesti dia bagi set tilam baby homemade/ Contoh macam tilam baby adik aku nie.Bagi aku cantik,selesa,besar dan yang penting homemade.





1 comment:

pipie azati aziz said...

Assalamualaikum . Singgah dan follow sini .. in shaa Allah Allah permudahkan urusan kite2 k . Pp pon ade lebih kurang sebulan jugak . Cuakkk