Monday, 13 August 2012

Tukang Jahit Tolong lah Saya

tengah pening nie nak cari tukang jahit yang boleh jahit baju nikah aku..memang aku dah kain tapi rasa macam nak tukar jer lah baju nikah sebelum nie ...aku ingat nak guna chiffon silk lepas tue lace nikah aku tue aku nak gunting tampak dekat kain chiffon tue..lepas tue buatla beading sikit2..

contoh baju yang aku admire gila



aku memang berkenan ngan design baju kat atas tue..aku rasa design macam tue akan buat aku nampak lebih kurus *muntah* 

aku mula cari tailor yang boleh jahit baju idaman aku nie..memula aku tanya tailor yang biasa jahit baju aku...terus tailor aku ckp "aiyoo susah lor mau jahit kain nie..rugi masa"..aku terus rasa keciwa..

lepas tue sesaja tanya kat Man Kajang...ckp la design yang aku nak tue.."murah je saya cas 1500++ siap beading semua..tapi kain sendiri yea" aku terus terkedu dan-dan tue terus letak phone...

ishh lari budget sunguuh..aku nie kan pengantin budget jadi kena lah berhemah dalam perbelanjaan..

huh pening nak cari tailor..kengkawan ada tak kenal tailor yang boleh jahit dan harga yang berpatutan..sungguh terdesak nie

6 comments:

shizansyafik said...

sis, try tanya tailor ni.. dia ada wat promo skang.. https://www.facebook.com/renee.lynn.5815

cikblueberry said...

tq..nti akan ditanyakan

Shayra said...

cuba try tgk kat tingkat 1, medan mara KL.. situ bykkk tailor, boleh nego harga n tgk hasil2 kerja tailor2 tu semua. mostly boleh jahit baju utk nikah n sanding :)

Nn said...

dkt pertama kompleks byk tukang jahit. try tmye disana. gmbr akak kat atas ni dh merata2 di blog b2b. serius cantik.

Cik Nina said...

wahhhhhh nina pn suke giler design ni n colour ni. hehe dah tunjuk gambar ni dkt tunang, die terus jth cinta. bajet nnt pakai comel cam dorang. hehe. :)

orked violet said...

hehehe.Lawak giLE statement muntah sbb nampak kurus 2.hehehe

tp betoL taw.saye pon time nak tempah bj tunang keep reminding the taiLor nak nmpk kurus. smpai die fedup Lak.hoho