Tuesday, 15 January 2013

PJJ

Assalamuailaikum kepada bride2be yang masih seronok dengan persiapan kahwin..huhuhu rindunya zaman kelam kabut siapkan persiapan kahwin...sunguh tak tipu rindu sangat..kepada yang telah selamat menjadi isteri kepada suami tercinta tahniah..we're wife now hehehehe..

ikutkan hati nak jer aku update pasal review masa kahwin hari tue..tapi tanpa gambar apa la maknanya kan...nantila tunggu gambar dari OP..

Kehidupan selepas kahwin..masih menjalani kehidupan sebagai orang bujang tapi dengan status bini orang hehehehe..masih lagi tido di depan tv yang setia menemani aku sampai aku lena..yea aku tido bukak tv sebab aku takut..huh susah nak cakap bila kita dah menjadi isteri orang tapi kehidupan still macam orang bujang...perasaan sungguh tak best..

bila balik rumah sungguh rasa lonely gila..cal hubby nangis2..sebab tak suka ngan eviroment sunyi..lepas tue dengar hubby makan burger je terus rasa remuk hati tak tau kenapa..kalau duduk satu rumah boleh gak aku masak2 walaupun aku tau aku tak sehandal chef..tapi bila tengok hubby makan masakan yang aku masak terasa seperti dunia ini aku yang punya..hurmm apakah daya aku belum lagi melaksanakan tanggungjawab sepenuhnya sebagai isteri..arghh sedih gila

bila di opis ramai pulak mulut2 yang tak tau menjaga perasaan orang..sibuk bertanya kenapa aku yang pergi cari hubby aku bukan sepatutnya hubby yang cari aku..hello my husband cuti dah lah satu hari..bayangkan dengan travel dari kedah ke Kl dengan menaiki bas dah bape jam..nak spend time together pulak bape jam..pity my hubby penat tau..kalau dia cuti sabtu tue tak yah cakap la..mmg tiap2 minggu turun jumpa aku..tapi aku tak kisah biarlah aku pergi jumpa dia..sebab kalau aku penat aku leh amik cuti hari isnin tp my hubby xleh..erm kalau dengar mulut2 yang camnie boleh stres tau dan ini menyukarkar kehamilan ..erk!!

setakat nie my hubby cuba mencari kerja baru disini dan juga membodek bos dia untuk di tranfer ke KL..harap2 ada lah rezeki kami sebumbung.. jiwa kacau tau disebabkan PJJ lagi2 kami masih baru berkahwin..masih belum puas nak spend time together...

kengkawan doakan kami

5 comments:

Amalina Ali said...

alololooooo.... abaikan aje org yang berkata-kata tu. jangan amik peduli. dorg akan rasa happy kalau kita ni jatuh terduduk. so, u must be strong darl. :)

Diyana said...

sabar laa dear....
nak buat mcm mana kan.. demi m'cari rezeki..

Alhamdulillah, for me, semua kat sekeliling kami memahami.. InshaaAllah, nnti dorg semua akan memahami jugak (^_^)

cik mah said...

sbar ye dear..insyaAllah ade rezeki tu dapat dok sekali...

~misshuny~ said...

sama cam situasi hani masa pjj ritu.now dekat 3 bulan dah stop pjj.=)

sebelum 7 bulan gak pjj.kl-melaka.
every week hani yg balik melaka.drive sensorg...isnin pg sebelum subuh dah gerak balik kl.hubby xpenah pun g kl..sebab hubby pun cuti xtentu.then dye slalu xsihat.memang ade dgr suara2 sumbang..tp abaikan jela..yg penting kita happy ngan rumahtangga kita kan..

Zila Zainal said...

sedihkan bila time nak berpisah tu. haish tak suka tak suka :(