Monday, 21 December 2015

KENAPA LA MANUSIA MAKIN KEJAM

Assalamuailaikum..



Perasan sekarang nie macam-macam kekejaman yang berlaku pada kanak-kanak kecil. Aku lah tak sampai hati nak tengok sedih tul la dengan perangai manusia yang dah tak de sifat kasih sayang.
Kalau kat news feed kat facebook berderat pasal kekejeman syria terhadap kanak-kanak. Ya Allah aku jadi trauma lak tengok tak dapat aku bayang kesakitan yang di alami oleh kanak-kanak Syira tue. Diorang tak belas langsung tengok kanak-kanak yang diorang bunuh tue. 

Kat Malaysia lak pasal penderaan sampat mati budak tue didera. Itu tak termasuk lagi yang kena rogol aiyoo dengan budak pun masih lagi bernafsu. Nie terbaru berlaku kat Klang budak 4 tahun kena dera ngan BF mak dia sampai mati. Kesian budak tue camana la dia tahan sakit. Kita yang kena pukul sikit pun rasa sakit dah sesangat nie kan budak 4 tahun yang masih kecil yang hanya tahu bemain. Aku geram tul la bila aku terbaca bab dera bab rogol yang melibatkan anak kecil. Jiwa mak2 nie nie memang sensitif sesangat. Tak terbayang kalau anak aku jadi camtue.


Makin kita maju kedepan mengejar kekayaan dunia kita semakin menipis dengan kasih sayang , sifat belas ihsan sesama manusia dan sifat keperikemanusia semakin hilang.


1 comment:

Abdul Wafiy said...

http://www.jaguarfiey.blogspot.com

blogwalking n follow me maybe :)